Blog Layout

רשלנות רפואית בטיפולי שיניים​

מי מאיתנו אוהב ללכת לרופא שיניים? כנראה שאף אחד, אבל לעיתים הדבר בלתי נמנע והכרחי לשמירה על היגיינת הפה והאסתטיקה.


ברפואת שיניים בשונה מרפואה אחרת, לרוב מדובר בטיפולים פרטיים ויקרים, כשלמטופל אין כלל ידע, הבנה ויכולת לדעת מהן הפעולות המבוצעות בפיו, ולרוב מתגלה הנזק רק כאשר מגיע לטיפול אצל רופא שיניים אחר.

טיפול שיניים רשלני ובלתי מקצועי עשוי לגרום נזק ארוך טווח לעצבים, לשיניים, לחניכיים ועשוי להוביל לכאב וסבל רב של המטופל יחד עם הוצאה כלכלית ניכרת.


כמו כל תחום ברפואה גם טיפולי השיניים יכולים להיות טיפולים הכרחיים ובכללם עקירות, טיפולי שורש, סתימות, וכן טיפולים אלקטיביים כגון הלבנת שיניים, וכו'. מדובר בפרוצדורות לרוב פשוטות יחסית שמתבצעות מדי יום במרפאות השונות, ולעיתים הטיפול מסתבך עד כדי נזקים בלתי הפיכים למטופל.


חשוב לדעת כי לא כל סיבוך או חוסר הצלחה של טיפול שיניים מקורו דווקא ברשלנות רפואית. המבחן הינו מבחן הרופא הסביר, כלומר האם רופא השיניים הספציפי העניק למטופל טיפול סביר בהתאם לסטנדרטיים הרפואיים המקובלים.

גם ברפואת שיניים חב הרופא בחובת זהירות כלפי המטופל, בהסכמה מדעת ולאחר שהסביר לו את מהות הטיפול, ובמעקב אחר תוצאות הטיפול למשל קליטת השתל, שיקום הפה ועוד.


רשלנות רפואית בתחום רפואת השיניים נובעת לרוב ממספר גורמים ובכללם חוסר מקצועיות של רופא השיניים המטפל, תכנון לקוי של הטיפול ועוד ויכולה להיגרם בטיפולים שונים לדוגמא: מתן זריקת הרדמה במינון שגוי עשויה להוביל לשתוק חלל הפה, פגיעה בשרירי הפנים ו/או בלסת.

דוגמאות נוספות הינן עקירת שן שלא לצורך (לרוב שיני בינה), אי ביצוע צילוםCT טרם השתלת שיניים, טיפול אורתודנטי אצל מי שאינו מומחה בתחום ועוד.


רצוי כבר בתחילת הטיפול לבקש מהרופא הסבר אודות הטיפול, סיכוניו ומשך הזמן שעשוי להמשך וכן האם קיים טיפול חלופי. כמו כן, במקרים מסוימים ניתן לאתר עוד במהלך הטיפול סימני אזהרה אשר עשויים למנוע מהמטופל נזק ולחסוך תביעה עתידית למשל: כאב רב ממושך, טיפול שאורך מעבר לזמן שנקבע, נשירת כתרים, התחמקות הרופא ממענה על שאלות ומתן הסברים, כל אלה מצדיקים פנייה לרופא שיניים אחר לקבל חוות דעת נוספת.


הליך התביעה כאן דומה להליך של רשלנות רפואית כללית וגם כאן נדרשת חוות דעת של רופא שיניים מומחה בתחום שאף יעריך את מידת הנזק ואת עלות הטיפול השיקומי הנדרש.

חשוב לשמור ולאסוף את כל הקבלות שהוצאו בגין התשלומים ששולמו לרופא השיניים, וכן צילומים במידה וקיימים.

פעמים רבות מטופלים חוששים לתבוע את רופא השיניים מחשש שהרופא בעצמו לא יוכל לשלם את הנזק שנגרם לו. חשוב לדעת כי רוב הרופאים והמוסדות הרפואיים מבוטחים בביטוח אחריות מקצועית ועל כן במקרים בהם מוגשת תביעת רשלנות רפואית, חברת הביטוח היא המייצגת והיא האחראית לתשלום הפיצוי.


בכל מקרה, לא מומלץ לפנות לרופא השיניים או לחברת הביטוח באופן עצמאי במכתב תלונה, שכן הדבר עשוי לגרום נזק רב לתביעה העתידית שתוגש ככל שמכתב התלונה לא יניב תוצאה רצויה. ועל כן, אם התעורר חשד כי נגרם נזק כתוצאה מטיפול שיניים רשלני, מומלץ להתייעץ עם עו"ד בתחום.

 

המידע המובא להלן, אינו תחליף לייעוץ משפטי ובכל מקרה מומלץ להתייעץ עם עורך דין הבקי בתחום הנזיקין טרם הגשת התביעה.

הכתבה עזרה לך? שתף הלאה

Share by: