Blog Layout

התפרצות מאוחרת של מחלות

התפרצות מאוחרת של מחלות לאחר אירוע תאונתי

ישנן תאונות אשר לכאורה נראות "קלות" ומסתיימות ללא פגיעה משמעותית, אולם הנזק מתגלה רק בשלב מאוחר יותר. לעיתים מדובר בנזק שלא התגלה מיד, בשל אבחון לקוי או פענוח שגוי של בדיקות ולעיתים מדובר בהתפרצות מאוחרת של מחלה, המתפרצת רק לאחר מספר חודשים ואף למעלה משנה לאחר האירוע.

 

אירוע תאונתי עשוי לשמש כטריגר למחלות. לעיתים מקננת בגוף מחלה ללא כל ביטוי, אולם רק כאשר מתרחשת טראומה היא מקבלת ביטוי קליני. כאשר אנו מדברים על טראומה הכוונה היא לאירוע תאונתי חיצוני הגורם לפגיעה נפשית או גופנית.

 

לא תמיד אנחנו יודעים לקשר את התפרצות המחלה לאותו אירוע טראומטי שקרה ולכן כאשר פונים לעורך דין, יש לפרט בפניו את מלוא המחלות על מנת שיוכל לבחון את הקשר בין התאונה להתפרצות המחלה.

 

גם בעת פניה לרופא המטפל, חשוב מאוד לפרט את כל הסימפטומים מהם סובל המטופל על מנת שאלה יתועדו בתיקו הרפואי ויוכלו לסייע בעתיד להוכחת טענותיו.

 

לרוב על מנת להוכיח אותו קשר סיבתי בין התפרצות המחלה לאירוע התאונתי, נצטרך להיעזר בחוות דעת מומחה, כדי שיבחן את הקשר, את הסימפטומים ואת המצב הרפואי הקודם של התובע. במקרים של תאונות דרכים, המומחה ימונה ע"י בית המשפט.

 

ישנן פגימות המוכרות ע"י הביטוח הלאומי וע"י בתי משפט כמחלות בהן יכולה להיות התפרצות מאוחרת:

 

PTSD– תסמונת דחק פוסט טראומטית – מדובר בהפרעה פסיכיאטרית המתפתחת כתוצאה מאירוע קשה בו נחשף האדם לאירוע ממשי או אירוע המאיים על חייו. נפוץ בעיקר במקרים של תאונות דרכים, תאונות עבודה, פגיעות מיניות ויכול אף להתפרץ מצבים של אובדן הריון בשלב מוקדם.

 

מנגנוני ההגנה של הכחשה והדחקה, מאפשרים לאדם לא להתמודד עם הטראומה בזמן אמת, כלומר מיד לאחר הטראומה ואז תתפתח התסמונת ותופיע רק בשלב מאוחר יותר ולעיתים אף מספר שנים לאחר האירוע.

 

במשרדנו מתנהל תיק של עובד שנחשף לאירוע טראומטי במהלך עבודתו ורק לאחר שנתיים התפרצה מחלת ה-PTSD. לאחר מאבק ממושך הכיר המוסד לביטוח לאומי במחלתו כתאונת עבודה ועתה מתנהל התיק בתביעת רשלנות נגד המעביד.

 

סכרת (סוג 2) יכולה להיגרם כתוצאה מחשיפה לאירוע המעורר מצב של סטרס. מתרחש בעיקר אצל ילדים שעברו התעללות, חיילים, נפגעי תאונות דרכים ולעיתים אף אצל אנשים העובדים במסגרות לחוצות. בתי המשפט וכן הביטוח הלאומי החלו להכיר לאחרונה בקשר בין טראומה וסכרת.

 

פיברומיאלגיה- מדובר בתסמונת המלווה בכאבי שרירים וברקמות החיבור, המתחיל במקום אחד ומתפשט לכל אורך הגוף ולרוב מלווה גם בעייפות ותשישות כרונית. המחלה יכולה להתפתח לאחר טראומה פיזית – כגון חבלה באזור הצוואר לאחר תאונת דרכים (צליפת שוט) או תאונת עבודה ויכולה אף להתפרץ בשל טראומה נפשית.

 

פגימות אורטופדיות אשר יכולות להתגבש או להתגלות מספר חודשים לאחר האירוע.

 

בית המשפט הכיר לאחרונה במחלות נוספות הקשורות באירועים תאונתיים, כגון: התפרצות של טרשת נפוצה כתוצאה מתאונת דרכים; התפרצות של דלקת פרקים לאחר שוד במהלך עבודה בתחנת דלק ועוד. כמובן, שיש לבחון כל מקרה לגופו בהתאם לעניין ולנסיבות האירוע.

 

בכל מקרה חשוב להיות ער לתופעות ולתסמינים ולמועד הופעתם. בכל שינוי במצב הגופני, ובפרט כאשר התיק מנוהל ע"י עורך דין, חובה לדווח לו על כל שינוי שחל במצב הרפואי על מנת למצות את הזכויות ולקבל את מלוא הפיצוי בגין מלוא הנזק. 

 

החשיבות היא בעיקר כאשר מדובר בפגימה שהוכרה כתאונת עבודה, ובמידה וקיימת החמרה ניתן לתבוע את הביטוח הלאומי בגין 'החמרת מצב', אשר עשוי להביא להעלאת אחוזי הנכות ולעיתים אף לקבלת קצבה (לכל החיים).

 

המידע המובא להלן, אינו תחליף לייעוץ משפטי ובכל מקרה מומלץ להתייעץ עם עורך דין הבקי בתחום הנזיקין טרם הגשת התביעה.

הכתבה עזרה לך? שתף הלאה

Share by: